Prefectul Sorin Ailenei a avut o nouă întrevedere cu reprezentanții salariaților din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău și va face noi demersuri la București pentru soluționarea problemelor acestora

Astăzi, 20 octombrie 2020, prefectul Sorin Ailenei a avut o nouă întrevedere cu reprezentanții salariaților din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău, membri ai sindicatului „Publisind”, după ce, zilele trecute a avut o întrevedere cu membrii sindicatului „Familia” afiliat la Federația Salariaților din Administrația Publică Centrală și Locală din România – „Columna”.

Discuțiile purtate au vizat, în principal tot drepturile salariale ale acestora, ocazie cu care prefectul județului Bacău a prezentat demersurile efectuate zilele anterioare atât la Ministerul Muncii și Protecției Sociale, cât și la Ministerul Finanțelor Publice, pentru identificarea de soluții.

„Guvernul României va emite un act normativ de rectificare bugetară, prin care să se rezolve și problema drepturilor salariale, în prima parte a lunii următoare. M-am întâlnit personal cu ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, pentru a prezenta problemele semnalate de reprezentanții salariaților din D.G.A.S.P.C. Mă voi deplasa din nou în această săptămână pentru a identifica și alte soluții pentru angajații direcției din subordinea Consiliului Județean Bacău.”, a precizat prefectul Sorin Ailenei.