Prefectul Liviu Alexandru Miroșeanu a participat la o ședință de lucru cu Luca Stefano Ambrosini, directorul companiei Duff&Phelps şi autorităţile publice locale din Comăneşti pe tema colectării selective a deşeurilor

La invitația primarului orașului Comănești, Viorel Miron, prefectul Liviu Alexandru Miroșeanu a participat la o ședință de lucru în care, Luca Stefano Ambrosini, directorul companiei Duff&Phelps, prezintă autorităților locale și localnicilor importanța și beneficiile colectării selective a deșeurilor.
În prezent, în România, separarea deșeurilor se face în stațiile de separare.
Este necesar să învățăm cu toții să facem o colectare selectivă, pornind de la fiecare consumator în parte, care produce, într-un fel sau altul, deșeuri.
Sunt metode care funcționează. De exemplu, cetățenii care aruncă gunoiul selectiv ar putea avea de plătit taxe mai mici, spre deosebire de ceilalți cetățeni, astfel, încercând să fie determinați toți oamenii să aplice selectarea deșeurilor.
Din informațiile deținute, Comanești este primul oraș din țară unde funcționează sistemul de selectare a gunoaielor. Și acest lucru este de felicitat.
„Colectarea selectivă a deșeurilor nu este doar o problemă a administrației, permițând o eficientizare a procesului de gestionare a deșeurilor și o reducere a pericolului toxicității determinate de negestionarea corespunzătoare a acestora, ci este o problemă de responsabilitate și simț civic pentru fiecare dintre noi și este important ca pe orice cale legală posibilă, să încercăm determinarea acestei atitudini în rândul cetățenilor. Și exemplul Comăneștiului este demn de urmat”, a declarat prefectul Liviu Alexandru Miroșeanu.