Prefectul Liviu Alexandru Miroșeanu a fost alături de karatiști la competiția Moldavian Challenge Cup, ce se desfășoară, în aceste zile, la sala de sport a Liceului „Spiru Haret”, în Moinesti

Prefectul Liviu Alexandru Miroșeanu a fost alături de karatiști la competiția Moldavian Challenge Cup, ce se desfășoară, în aceste zile, la sala de sport a Liceului „Spiru Haret”, în Moinesti.

Aflată la prima ediție, competiția a fost organizată la ideea lui Shihan Gruia Docan, președinte al Federației Române de Karate Kiokushin, de origine din Moinești, cu scopul de a promova stilul de karate pe care îl practică în zona natală. „Ne dorim să fie o competiție fanion a federației, prima competiție din fiecare an a federației. Este organizată pe nivele și categorii de vârstă, atât pentru începători, cât și pentru avansați, cu scop de promovare pentru tinerii care nu au mai participat niciodată la o competiție, dar și cu scop de performanță pentru sportivi. Și ne bucurăm de deschiderea tuturor de aici”, a declarat Shihan Gruia Docan.
„Mă bucur foarte mult că se întâmplă acest eveniment. Este un mod real de a promova atât sportul în rândul tinerilor, cât și Moineștiul în țară și în lume. Ne dorim ca această competiție să se desfășoare la standardele cele mai ridicate la care ne așteptăm și doresc tuturor sportivilor să aibă succes!”, a declarat Senpai Ciprian Ursan, antrenorul sportivilor karatisti Kiokushin din Moinești.
„Apreciez foarte mult implicarea președintelui federației, dar și deschiderea și implicarea atât a primarului, antrenorilor, cât și a gazdelor de la Liceul „Spiru Haret” și consider o reală oportunitate de promovare pentru Moinesti în țară, dar și în lume, prin desfășurarea acestei competiții aici și prin participarea sportivilor moineșteni, ori din zonă, la competiții naționale și internaționale. Susțin, atât personal, cât și ca prefect, astfel de inițiative constructive, care vor avea întotdeauna un sprijin în tot ceea ce înseamnă relația cu instituțiile statului. De asemenea, îi îndemn pe organizatori să fructifice atât talentele locale, cât și oportunitățile financiare oferite de Uniunea Europeană prin fonduri europene nerambursabile, aceasta însemnând varianta optimă de dezvoltare durabilă”, a declarat prefectul Liviu Alexandru Miroșeanu.