Prefectul Liviu Alexandru Miroșeanu a discutat cu directorul CNAIR S.A. privind finalizarea proiectului „ Construcția variantei de ocolire Bacău”

Prefectul Liviu Alexandru Miroșeanu s-a aflat, ieri, 18 februarie, la București, unde a avut o întâlnire cu directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere CNAIR S.A., Sorin Scarlat.

Discuțiile purtate au vizat finalizarea proiectului „ Construcția variantei de ocolire Bacău”, obiectiv prioritar pentru Bacău.

„Am avut o discuție cu directorul CNAIR, în dorința de a finaliza varianta ocolitoare chiar anul acesta. Am primit asigurări că finanțarea este asigurată în totalitate  și fiecare factură va fi plătită, pe măsură ce sunt executate lucrări. De asemenea, nu există niciun impediment din categoria procesului de expropriere, a siturilor arheologice, sau a condițiilor de mediu,  pentru ca lucrarea să nu se desfășoare în condiții bune. Singurele impedimente pot fi date de condițiile meteo. Însă, pe șantier, se execută lucrările permise pentru această perioadă. În luna august se va putea evalua   dacă varianta ocolitoare va fi gata la finalul anului 2020”, a declarat prefectul Liviu Alexandru Miroșeanu.