Prefectul judetului Bacau, Sorin-Gabriel Ailenei, alaturi de subprefectul Dragoș Emil Dragu, a participat astazi, 25 octombrie 2020, la ceremonialul militar si religios desfasurat la Cimitirul Central, cu ocazia sarbatorii dedicate Armatei Romåne.

Au fost depuse coroane de flori si jerbe in memoria eroilor cazuti pe campurile de lupta de-a lungul timpului, de catre autoritatile publice, organizatii publice, nonguvernamentale si politice.
Guvernul Romåniei a depus coroana de flori, in semn de recunostinta pentru eroii neamului, prin Secretarul de Stat bacauan Mircea Fechet.
” Armata Română a ajuns, în mod absolut firesc, să fie garanta securității și a unității naționale și, chiar dacă trăim vremuri de pace, prezența ei este mai necesară ca oricând! „Si vis pacem, para bellum!” (Dacă îți dorești pace, pregătește-te de război!) este unul dintre principiile după care s-au condus, de-a lungul timpului, marii oameni de stat, care s-au preocupat de siguranța propriului popor, de valorile naționale și de protejarea teritoriului. Prin urmare, datorită vouă, bravi ostași, putem spune, oricui și oricând, că noi, românii, suntem aici, ca să rămânem pe teritoriul moștenit de la strămoșii noștri!
Cunoaștem valorile după care vă ghidați viața, dar, dintre ele, două sunt, parcă, mai evidente – devotamentul și dragostea.
Nu mulți sunt cei care pot să răzbească prin încercările de foc cu care v-ați înfrățit. Fie că vorbim despre disciplina de fier și ordinea care vă ghidează viața, de eforturi supraomenești făcute în cele mai ostile condiții pentru îndeplinirea misiunilor sau de participarea vreme îndelungată în teatrele de operațiuni departe de cei dragi, devotamentul față de neam și țară este ceea ce vă îndeamnă și vă întărește.
Nu putem trece cu vederea faptul că, în textul Imnului României, stă scris că „oastea e creștină”, iar una dintre cele mai profunde învățături ale creștinismului ne spune că „Mai mare dragoste decât aceasta nimeni nu are, ca sufletul lui să şi-l pună pentru prietenii săi”. Voi, dragi ostași, ați dat un înțeles cât se poate de concret acestui mesaj, fiindcă puțini sunt cei care, pentru neamul românesc, pentru valorile și pentru pământul patriei, au dovedit mai multă dragoste decât voi, care v-ați jertfit și care sunteți pregătiți să vă jertfiți ori de câte ori va fi nevoie.
De aceea, la rândul nostru, vă purtăm în suflet! Camarazii voștri căzuți, de-a lungul timpului, pentru țară nu sunt și nu vor fi uitați niciodată! Știm și simțim că ne veghează de dincolo de pragul lumii acesteia și așteaptă să le demonstrăm că jertfele lor nu au fost în zadar. Vom face acest lucru împreună!
De asemenea, trebuie să știți că oriunde veți fi și oriunde veți lupta, nu sunteți singuri! Suntem mereu cu voi și vă purtăm în gândurile, trăirile și rugăciunile noastre!
Vă mulțumim pentru siguranța pe care ne-o dați, știindu-vă de pază la hotarele noastre!
Iar astăzi, de ziua voastră, vă dorim, bravi soldați, să aveți o viață cu împliniri atât pe plan personal, cât și profesional și fie ca cei apropiați să vă înțeleagă, iar Dumnezeu să vă aibă în pază!
La mulți ani!”

Prefectul Judetului Bacau
Sorin Ailenei