Prefectul județului Bacău, Liviu Alexandru Miroșeanu și președintele Camerei de Comerț și Industrie Bacău, Doru Simovici au semnat un protocol de colaborare pentru inițierea, dezvoltarea și internaționalizarea afacerilor, pentru creșterea calității vieții bacăuanilor

Prefectul Liviu Alexandru Miroșeanu își dorește să dezvolte premisele pentru asigurarea stabilității economice și creștere economică sustenabilă în județul Bacău, sens în care a avut o serie de întâlniri de informare cu privire la situația agenților economici pentru identificarea soluțiilor la problemele cu care aceștia se confruntă, astfel încât mediul privat să reprezinte un pilon important în dezvoltarea economică a județului.

În urma discuțiilor purtate cu aceștia, dar și cu președintele Camerei de Comerț și Industrie Bacău, Doru Simovici, astăzi, 12 februarie 2020, a fost semnat un protocol de colaborare între Instituția Prefectului – Județul Bacău și Camera de Comerț și Industrie Bacău, care stabilește cadrul general de desfășurare a cooperării în scopul creării condițiilor necesare inițierii, dezvoltării și internaționalizării afacerilor, în vederea creșterii calității vieții cetățenilor bacăuani.

În acest sens, va fi elaborat un program comun de acțiuni care va cuprinde un schimb de informații de interes reciproc, consultări cu comunitatea de afaceri în vederea bunului mers al economiei, organizarea de evenimente și acțiuni specifice, pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial, dezvoltarea și internaționalizarea afacerilor, promovarea economiei județului Bacău, atragerea de investiții și investitori.

Prefectul Liviu Alexandru Miroșeanu consideră că, „atât Instituția Prefectului – județul Bacău, cât și Camera de Comerț și Industrie trebuie să se implice mai mult în dinamizarea mediului de afaceri, întrucât, din 2012, se înregistrează o stagnare în domeniu. Posibilele propuneri legislative le vom înainta Guvernului și prim-ministrului României”.

Astfel, prefectul este alături de mediul de afaceri și deschide linia colaborării dintre Camera de Comerț și Industrie cu principalele instituții ale statului, firmele bacăuane și autoritățile publice.

Președintele Camerei de Comerț și Industrie Bacău, Doru Simovici, a apreciat că „autoritatea Guvernului are o atitudine deschisă și prietenoasă față de întreprinzători și este pentru prima data, în 30 de ani, când un prefect vine cu asemenea deschidere”.