Prefectul județului Bacău, Liviu Alexandru Miroșeanu, a participat, împreună cu subprefectul Maricica Luminița Coșa, la ședința de bilanț al activității din anul 2019, organizată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mr. C-tin Ene”

Joi, 30 ianuarie 2020, prefectul Liviu Alexandru Miroșeanu și subprefectul Maricica Luminița Coșa au participat la ședința de bilanț a activității pe anul 2019, organizată de  Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mr. Ctin Ene” Bacău.

Adresându-se participanților, prefectul județului Bacău a felicitat pompierii pentru dedicarea și profesionalismul cu care și-au îndeplinit atribuțiile în toate misiunile la care au fost solicitați să intervină:

„Când privim spre pompieri, vedem, în mod tradițional, pe cei care se luptă cu flăcările mistuitoare, cu focul care, nu mai este un factor civilizator, ci unul neîmblânzit, distructiv. Dar, în același timp, simțim că ceea ce știm, în mod obișnuit, despre pompieri nu constituie tot ce faceți dumneavoastră.

De când sunt prefect al județului Bacău am avut ocazia să vă cunosc mai bine și să realizez că domeniul dumneavoastră de activitate este cu mult mai complex decât stingerea incendiilor. Iar acest lucru este spre binele locuitorilor județului nostru, deoarece știu că această multitudine de probleme la care sunteți chemați să interveniți este gestionată de profesioniști dedicați.

Fie că este vorba de flăcări, de inundații, de caniculă, de înzăpeziri, descarcerări sau de orice catastrofă dumneavoastră ați fost mereu în linia întâi. Ați fost prima și cea mai importantă linie de apărare a noastră, a locuitorilor județului Bacău cu evenimentele nedorite. Din această cauză, am ajuns să respect moto-ul care vă caracterizează atât de bine: „Îndrăzneală și devotament”!

Știu că, dacă situația o va impune, veți lăsa toate și o să mergeți să vă luptați cu stihiile naturii. Știu că nu veți precupeți nici un efort și niciun sacrificiu nu vi se va părea prea mare. Însă, știu la fel de bine, că, în momentele de cumpănă din timpul misiunilor, nu vă veți putea baza decât pe colegul de lângă dumneavoastră. El va fi cel care va trece prin apă și prin foc cu dumneavoastră, pentru că, la rândul lui, știe că, atunci când va fi nevoie, și dumneavoastră veți face același lucru pentru el. Aceasta înseamnă o echipă adevărată!

Sunt astăzi, aici, pentru a vă felicita! Sunt astăzi, aici, pentru a vă mulțumi! De asemenea, sunt astăzi în mijlocul dumneavoastră pentru a vă dori succes pe mai departe! Dar, în special, sunt astăzi aici pentru a vă asigura că puteți conta pe Instituția Prefectului ca pe un alt membru al echipei dumneavoastră! ”