O PRIMĂ ZI DE ȘCOALĂ… ALTFEL: „Dragi copii, dragi părinți, dragi educatori, vă doresc să aveți credința reușitei și Sfînta Zi de azi – Înalțarea Sintei Cruci, să vă înalțe pe drumul succesului și împlinirii pe toate planurile!”

„Mi-ar fi plăcut să evoc în acest mesaj tot ceea ce ținea, până acum, de emoția primei zile de școală!

Mi-ar fi plăcut să vorbesc despre sfârșitul vacanței și nerăbdarea pe care o simt mai toți elevii în apropierea întâlnirii cu colegii.

Însă, din păcate, așa cum știm cu toții, nu mai este cazul!

Ne aflăm într-o situație pe care lumea nu a cunoscut-o și nu a prevăzut-o. Depășirea pandemiei provocate la nivel mondial de coronavirus este una dintre cele mai mari provocări ale generațiilor noastre.        Ea constă într-o stare de fapt pentru care nu avem cărți care să ne spună cum să o gestionăm, pentru că, manualele cu instrucțiuni abia acum se scriu pe baza experiențelor noastre și a cercertărilor care avansează într-un ritm alert.

Cu toate acestea, nu trebuie să ne punem viețile în așteptare! Trebuie să încercăm să fim, pe cât posibil, noi înșine și să ne gândim că și această pandemie provocată de COVID-19 se va termina la un moment dat.

Iar, după ce razele soarelui vor răzbi prin această pâclă a neliniștii sociale, va fi vremea să ne reluăm viețile .

Știu că sunt situații mai dificile în ceea ce privește începutul anului școlar, dar aceste chestiuni nu trebuie să ne îndepărteze de școală! Școala este un drept al copiilor noștri și o șansă!

De aceea, vă îndemn pe toți părinții să vă trimiteți copiii la școală! Ei au dreptul la educație și, prin intermediul ei, la o viață mai bună! Nu le negați acest drept! Nu le luați șansa unei vieți așa cum și-o doresc!

Dragi copii, dragi părinți, dragi educatori, vă doresc să aveți sănătate, putere și răbdare, să acordați toată atenția respectării măsurilor sanitare și regulilor de igienă pentru a ne proteja pe noi toți. Vă doresc să aveți credința reușitei și Sfînta Zi de azi – Înalțarea Sintei Cruci, să vă înalțe pe drumul succesului și împlinirii pe toate planurile!”

 

Prefectul județului Bacău

Gabriel-Sorin Ailenei