Noi planuri de măsuri pentru combaterea pestei porcine africane

Miercuri, 14 aprilie, 2021, de la ora 14.30,  s-a desfășurat, în sistem audioconferință, o nouă ședință a Unității Locale de Decizie a Centrului Local de Combatere a Bolilor, condusă de prefectul județului, Leonard Ioan Bulai.

În cadrul ședinței au fost analizate și aprobate  planuri de măsuri ce se aplică în zonele afectate datorită confirmării prezenței virusului pestei porcine africane la probele provenite de la un mistreț vânat pe raza fondului cinegetic 56 – Stănișești, gestionat de către Direcția Silvică Bacău, un mistreț vânat pe raza fondului cinegetic 36 – Faraoani, gestionat de S.V.P.S. Bacău, precum și prezența  virusului pestei porcine africane la mistreții de pe fondul cinegetic 39 – Itești, gestionat de Direcția Silvică Bacău.

Întrucât zonele afectate se suprapun peste ariile stabilite ca urmare a cazurilor depistate anterior, se vor menține restricțiile impuse prin programele deja stabilite și applicate până acum, prelungindu-se doar perioada de aplicare a acestora raportată la data aprobării.

De asemenea, deoarece zonele de restricții stabilite urmare a existenței cazurilor de PPA la mistreți cuprind și localități din județul Vrancea, Vaslui și Neamț, au fost notificate autoritățile din aceste județe pentru aplicarea măsurilor specifice aprobate.