Modificări privind scenariile de funcționare pentru Grădinița cu Program Prelungit nr. 18 din municipiul Bacău și pentru toate unitățile de învățământ din comuna Parincea

Prefectul județului Bacău, Sorin Ailenei, a convocat o nouă ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (C.J.S.U.) astăzi, 14 septembrie 2020, ce s-a desfășurat cu începere de la ora 15.00, în sistem audio-conferință.

În cadrul ședinței au fost analizate situațiile prezentate de Inspectoratul Școlar Județean privind scenariile după care se vor desfășura activitățile didactice în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor determinate de virusul SARS CoV-2, în conformitate cu prevederile Ordinului Comun MEC/MS nr. 5487/1494/2020, pentru Grădinița cu Program Prelungit nr. 18 din municipiul Bacău și pentru toate unitățile de învățământ din comuna Parincea.

Prin Hotărârea nr. 27/2020 a  C.J.S.U. Bacău, au fost actualizate scenariile după care se vor desfășura, începând cu 14.09. 2020, activitățile didactice în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Bacău, avizate de Inspectoratul Școlar Județean Bacău și Direcția de Sănătate Publică Bacău. Scenariile pot fi vizualizate accesând pagina oficială de internet a Instituției Prefectului – județul Bacău (https://bc.prefectura.mai.gov.ro/informare-publica-covid-19/), a Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Mr. Ctin Ene”, Direcției de Sănătate Publică  și a Inspectoratului Școlar Județean Bacău.

Scenariile de funcționare pentru unitățile de învățământ preuniversitar din județul Bacău se vor actualiza săptămânal, în fiecare zi de joi, sau ori de câte ori este nevoie, în funcție de situația epidemiologică la nivelul fiecărei localități sau unități de învățământ.