Mesajul prefectului județului Bacău, Valentin Ivancea, la învestire

Încep prin a aduce un cuvânt de mulțumire pentru încrederea acordată. Este o numire în funcție care mă onorează. O privesc ca pe o responsabilitate și nu ca un privilegiu. În același timp, este încununarea unei munci administrative derulate sub semnul responsabilității și implicării.

Fără aceste ingrediente nu poți avea succes în administrație.

Este și ceea ce voi cere, în calitate de prefect al județului Bacău, de la toți cei alături de care voi munci, în echipă, pentru ca proiectele și investițiile Guvernului în județ să se materializeze.

Mă voi implica personal în gestionarea implementării acestor proiecte, după modelul grupului de lucru pe proiectul centurii Bacăului, astfel încât investițiile să fie realizate fără blocaje sau inerții administrative.

Atât în relația cu colegii din cadrul instituției, cât și în relația cu instituțiile deconcentrate, voi promova implementarea unui sistem modern de lucru bazat pe proceduri clare, cu obiective clare și cuantificarea rezultatului obținut.

Doar în acest fel, cred eu, putem eficientiza cu adevărat activitatea instituțiilor deconcentrate.

Depinde doar de noi cât de bine ne cunoaștem obiectivele și ni le îndeplinim.

Îmi doresc, de asemenea, să fim instituțional mai prietenoși cu cetățenii, mai deschiși spre cetățenii în slujba cărora lucram și mai preocupați de problemele cu care aceștia se confruntă sau pe care le sesizează. Nu aș vrea ca solicitările cetățenilor să fie pasate de la o instituție la alta, ci să ne dăm tot interesul, conform competențelor și atribuțiilor, să le rezolvăm.

Țin să mulțumesc, la final, doamnei Maricica Coșa pentru colaborarea avută în perioadă cât a îndeplinit funcția de prefect și să-i asigur pe toți că buna-credință cu care am lucrat ca subprefect al județului Bacău mă va călăuzi și în mandatul de prefect.

Urez succes mai tânărului meu coleg, Paul-Claudiu Cotîrleț și am încredere în capacitatea sa de muncă și implicare în problematica administrației.

Închei cu un citat al unui înțelept antic grec ”Cuvintele care nu sunt urmate de fapte, nu valorează nimic.”