Mesajul Instituției Prefectului Județului Bacău cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății

📌Marcăm astăzi Ziua Mondială a Sănătății, consacrată conștientizării unor probleme de sănătate publică prioritare la nivel global. Anul acesta accentul cade pe accesul echitabil la servicii de sănătate, un obiectiv dificil de atins în condițiile în care pandemia pune o presiune suplimentară pe sistemul sanitar de mai bine de un an de zile. Ne bucurăm că prin sprijinul Guvernului României și al unităților administrativ-teritoriale, spitalele din județul Bacău asigură acces la servicii medicale adaptate la standardele prezentului pentru pacienții din județul nostru. De asemenea, trebuie să recunoaștem meritele și să le mulțumim medicilor și personalului sanitar care face eforturi pentru a susține un act medical de calitate, reușind să trateze pacienți în condiții total diferite decât au cunoscut până acum.

Efortul de a pune capăt pandemiei este unul comun. De aceea, alături de medici, asistenți, trebuie ca fiecare dintre noi să facă un efort în a se proteja pe sine, dar și pe ceilalți.

Ne dorim ca, în continuare, pacienții să aibă acces la servicii medicale de calitate, iar presiunea pandemiei să se reducă astfel încât nici un bolnav cu o problemă medicală să nu sufere de pe urma lipsei accesului, chiar și temporar, la sistemul de sănătate.

Prefectul județului, Leonard Bulai, subprefecții Tudorița Lungu și Narcis Jitaru