Lucrările la varianta ocolitoare, monitorizate de prefectul Liviu Alexandru Miroșeanu

Temperaturile exterioare pozitive permit continuarea lucrărilor la varianta ocolitoare a Bacăului, aspect constatat de Liviu Miroșenu, prefectul județului Bacău, aflat pe șantier luni, 17 februarie, alături de conducerea societății care execută lucrarea.

”Varianta ocolitoare este un obiectiv prioritar pentru Bacău. Săptămânal analizăm progresul lucrărilor, dar mă întâlnesc cu constructorul ori de câte ori este nevoie.  Aceste întâlniri și discuții, cele mai multe dintre ele direct pe șantier, au și rolul de a debloca eventualele situații, astfel încât să nu existe sincope în realizarea obiectivului”, a declarat prefectul Liviu Miroșeanu.

În prezent, pe șantierul variantei ocolitoare se lucrează intens la realizarea structurilor din fier beton, din zona Ruși – Ciutea, comuna Letea Veche, iar temperaturile pozitive din timpul zilei permit și turnarea betonului pentru grinzile de susținere.

Concomitent cu aceste acţiuni, se lucrează și la terasamentele specifice, în zonele cu teren uscat.

”Îmbucurător este că nu avem timpi staționari în realizarea variantei ocolitoare. Constructorul are o foarte bună organizare de șantier, un bun grafic al lucrărilor ce pot fi realizate în această perioadă, astfel că lucrările avansează conform prognozelor stabilite”, a mai precizat prefectul Liviu Miroșeanu.