Comunicat de presă

Prefectul județului Bacău, Leonard Bulai, s-a deplasat marți, 22 iunie 2021, în comuna Măgura pentru a vedea cu exactitate unde s-au produs pagube în urma ploilor abundente.
La acest moment, mai sunt câteva gospodării izolate, pentru care se caută soluții.
În același timp, din discuțiile cu primarul Iordache Costrăș a reieșit nevoia de a găsi, cât mai rapid, o soluție tehnică pentru ca podul executat pe drumul județean 119 B să nu mai fie, chiar el, un obstacol în cale apelor.
„Luni, 21 iunie, am avut șase comisii operative care au mers în teren pentru evaluarea pagubelor, iar altele patru vor merge zilnic, de acum, pentru același lucru, în județ.
Cred că am depășit era în care trebuie să trâmbițăm că ne facem treaba.
Abordarea mea a fost și va fi în continuare una pragmatică. Evaluăm în teren, transmitem documentațiile, ne preocupăm în mod real de ceea ce putem să facem pentru a preveni pierderile de vieți omenești și pagubele materiale.
Nu cred că în fața unor astfel de evenimente mai putem vorbi despre a câștiga puncte politice”, a declarat prefectul Leonard Bulai.
La acest moment, sinteza pagubelor produse în urma ploilor abundente care s-au înregistrat în județul Bacău în intervalul 18-21 iunie 2021, când au fost în vigoare mai multe avertizări meteorologice, se prezintă astfel:
📌24 de unități administrativ teritoriale au transmis până în prezent rapoartele operative
📌au fost avariate 120 de case și anexe gospodărești, 220 de kilometri de drumuri (100,16 km drum comunal, 20,63 km de drum județean, 3,5 km de drum național și 106,55 km drum sătesc), 75 poduri și poduri, 393 de gospodării afectate, 225 de hectare de teren afectate, 112 fântâni afectate, 1.250 metri de rigole și 8 ulițe 📌magistrala de transport de gaze afectată
Aceasta este o sinteză intermediară, de la o oră la alta adăugându-se noi rapoarte ale comitetelor locale.
Comitetul județean pentru situații de urgență va aproba cât mai rapid raportul sinteză.
Din păcate, în urma evenimentelor din acest week-end, și-au pierdut viața două persoane.