Inaugurare spatii modernizate in Scoala Generala „Regina Maria” din Manastirea Casin prin PNDL

Subprefectii judetului Bacau, Tudorita Lungu si Narcis Jitaru, au participat  astăzi, 9 septembrie 2021, la inaugurarea unei școli renovate prin PNDL in comuna Manastirea Casin  alaturi de deputatul liberal Mircea Fechet, primarul Adriana Enache,  viceprimarul Gelu Nicolae Zgavardici,  consilierul județean Cezar Olteanu  si inspectorul scolar Mihaela Frant, in prezenta directorului de scoala, preotilor,  comunitatii locale si reprezentantilor mass media.
Astfel, in urma implementarii unui proiect PNDL in valoarea totală de peste 6 milioane de lei, Scoala Gimnazială ,,Regina Maria” din localitatea Mănăstirea Cașin își așteaptă, în noul an școlar, elevii și profesorii cu săli de clasă moderne, colorate și care să le asigure acestora tot confortul pe parcursul orelor. De la grupurile sanitare, la holuri și până la terenul de sport, totul arată impecabil.
Autoritatile locale au depus toate eforturile pentru ca proiectul să fie finalizat înainte de întoarcerea în bănci a copiilor.
Subprefectul județului Bacău, Tudorița Lungu a declarat: „Sa dea Dumnezeu ca anul acesta sa nu mai fim nevoiti ca elevii sa invete on line și să-i primim fizic în școli. Aici, la Manastirea Cașin, inauguram salile modernizate și pregătite cu multă grijă și căldură în scoala care poarta numele celei mai puternice femei din istorie pe care o cunoastem, Regina Maria, eveniment posibil și datorită unui primar puternic în persoana doamnei Adrian Enache. Va rog din tot sufletul, dragi cadre didactice, doamnă director, să colabotrați cu autoritățile locale pentru a funcționa normal și bine, dar, mai ales vă rog să faceți corp comun cu părinții și copiii aceștia care au trecut prin pandemie să recupereze anul acesta tot ce au pierdut și la final să fie mult îmbogățiți. Împreună cu subprefectul Narcis Jitaru suntem alături de autoritățile locale și în special de la Mănăstirea Cașin și vă sprijinim.
Mult succes în noul an școlar!”.