Informare

Prefectul Leonard Bulai a făcut astăzi o vizită de lucru la Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte.
Un număr mare de cetățeni se adresează acestui serviciu în lunile iulie și august, pentru obținerea documentului de călătorie.

Potrivit raportărilor, se înregistrează o creștere a solicitărilor de pașapoarte față de luna trecută, peste 300 de persoane fiind programate zilnic cele cinci ghișee existente.
De altfel, programul de lucru cu publicul a fost prelungit zilnic până la orele 20.00.
Ca o noutate, acest program va fi valabil până la finalul acestei luni, astfel încât cei care sunt programați să reușească să obțină documentele necesare.
Până la acest moment, recordul a fost atins în ziua de 3 august, când s-au primit 361 de cereri. Numai în luna iulie, s-au eliberat 5.943 pașapoarte și probabil numărul va fi depășit la final de august. Și solicitările primite de la ambasade, de la cetățenii care nu se pot deplasa în țară, sunt operate cu celeritate.

„Le mulțumesc angajaților acestui serviciu pentru operativitate. Este evident că fluxul de persoane trebuie gestionat astfel încât cetățenii să fie mulțumiți de serviciile publice și tocmai de aceea am încredere că până la finalul acestei luni, serviciul va reuși să răspundă tuturor solicitărilor”, a declarat prefectul Leonard Bulai.

Programările în scopul depunerii cererilor de eliberare a pașapoartelor simple electronice/simple temporare nu se solicită telefonic sau pe e-mail, ci se realizează exclusiv prin completarea de către persoanele interesate a formularului on-line de pe platforma www.epasapoarte.ro.
Un articol detaliat poate fi accesat la următorul link: https://bc.prefectura.mai.gov.ro/precizari-referitoare-la-eliberarea-pasapoartelor/