In urma avariei produse in data de 18.09.2019, ora 03:30, pe conducta de aductiune ce alimenteaza municipiul Onesti, a fost convocat Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) la care au participat conducerea Companiei Regionale de Apa Bacau, RAJA SA, precum si reprezentanti ai primariei municipiului Onesti

In urma avariei produse in data de 18.09.2019, ora 03:30, pe conducta de aductiune ce alimenteaza municipiul Onesti, a fost convocat Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) la care au participat conducerea Companiei Regionale de Apa Bacau, RAJA SA, precum si reprezentanti ai primariei municipiului Onesti.

In urma analizarii situatiei prezentate de CRAB si RAJA s-a adoptat un plan de masuri urgente vizand:

  1. Asigurarea transportului apei potabile si distribuirea acesteia catre populatie;
  2. Organizarea unor puncte de distributie a apei potabile si menajere;
  3. Masuri igienico-sanitare si de profilaxie specifice;
  4. Urgentarea interventiei in echipe mixte cu reprezentanti ai CRAB si RAJA, astfel incat timpul de interventie sa fie cat mai scurt.

De asemenea, in conformitate cu procedurile Inspectoratului Scolar Judetean Bacau, cursurile vor fi suspendate pana la normalizarea situatiei.

Monitorizarea indeplinirii masurilor dispuse de CJSU se va face de catre ISU Bacau.

Conform ultimei informari, interventia de remediere a avariei s-a incheiat in jurul orei 15.00. Procedura de reumplere a conductei a inceput, intreaga operatiune urmand sa dureze aprox. 12 ore.