În ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din Bacău de astăzi s-au analizat și aprobat scenariile în care unitățile de învățământ preuniversitar vor funcționa în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor determinate de virusul SARS CoV-2 în anul școlar 2020-2021

Prefectul județului Bacău, Sorin Ailenei, a convocat ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență astăzi, 10 septembrie 2020, ce s-a desfășurat cu începere de la ora 15.30, în sistem audio-conferință.

În cadrul ședinței au fost analizate propunerile consiliilor de administrație ale unităților de învățământ preuniversitar din județul Bacău privind scenariile în care se vor desfășura activitățile didactice în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor determinate de virusul SARS CoV-2, în conformitate cu prevederile Ordinului Comun MEC/MS nr. 5487/1494/2020.

În urma analizelor, a fost aprobată, prin Hotărârea nr. 25/2020 a  C.J.S.U. Bacău, situația centralizată a scenariilor după care se vor desfășura, în anul școlar 2020-2021, activitățile didactice în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Bacău, avizate de Inspectoratul Școlar Județean Bacău și Direcția de Sănătate Publică Bacău, situație ce poate fi vizualizată accesând pagina oficială de internet a Instituției Prefectului – județul Bacău (https://bc.prefectura.mai.gov.ro/informare-publica-covid-19/), a Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Mr. Ctin Ene”, Direcției de Sănătate Publică  și a Inspectoratului Școlar Județean Bacău.

Scenariile de funcționare pentru unitățile de învățământ preuniversitar din județul Bacău se vor actualiza săptămânal, in fiecare zi de joi, sau ori de câte ori este nevoie, în funcție de situația epidemiologică la nivelul fiecărei localități.

„Este important ca tot ce ține de actul educațional pe raza județului Bacău să se desfășoare în cele mai bune condiții. Apelăm la responsabilitate pentru ca noi, întreaga societate să oferim asigurarea dreptului la educație și asigurarea dreptului la sănătate, în egală măsură. Este deosebit de important să se respecte măsurile de protecție și regulile de igienă stabilite prin cele 3 scenarii care se vor aplica, după caz, în unitățile de învățământ. Documentele legislative sunt perfectibile și experiența din teren va determina modificări și adaptări legislative. Ne dorim copii bine educați și cetățeni în siguranță.”, a precizat prefectul Sorin Ailenei.