„Îmi doresc revenirea la predarea la clasă sută la sută”

Prefectul județului Bacău, Leonard Bulai, a participat marți, la invitația Inspectoratului Școlar al Județului Bacău, la o dezbatere privind campania de vaccinare în rândul cadrelor didactice și personalului din sistemul de învățământ din județul Bacău.

La întâlnire au participat prof. Zoltan Kallos, secretar de stat în Ministerul Educației, inspectorul școlar general, prof. Ida Vlad, directorul DSP Bacău, dr. Mihaela Arim, alături de reprezentații cadrelor didactice, părinților, elevilor.

Campania „Vaccinare și testare pentru învățare” are menirea de a încuraja vaccinarea anti Covid 19 a cadrelor didactice și personalului din învățământ, un element care ar putea cântări în decizia de a redeschide unitățile de învățământ integral, la realitatea pe care o cunoșteam înainte de pandemie.

„Cu toții ne dorim să revenim la predarea în clasă. Dar, pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie să crească numărul de cadre din învățământ vaccinate. Efectul advers ale distanțării fizice va fi curând distanțarea socială, ceea ce nu ne dorim. Trebuie să aplicăm aceeași metodă pe care o predăm și copiilor, aceea de a verifica din surse avizate informațiile privind vaccinarea”, a transmis secretarul de stat Zoltan Kallos.

„Și eu sunt de părere că nimic nu poate înlocui interacțiunea din sala de clasă. Tocmai de aceea, reiterez sprijinul pe care instituția noastră îl acordă permanent Direcției de Sănătate Publică pentru identificarea de noi modalități de a crește numărul persoanelor la care ajunge vaccinul. Vom lua în considerare să intensificăm aceste eforturi în special în mediul rural, în perioada următoare”, a transmis prefectul Leonard Bulai.

La acest moment, doar 33 la sută din personalul din învățământul băcăuan este vaccinat, iar din acest procent, doar 2.200 de angajați cu ambele doze.
În perioada următoare se preconizează organizarea unor caravane mobile de vaccinare.
În acelasi timp, reamintim posibilitatea de merge în centrele de vaccinare cu serul Astra Zeneca direct cu buletinul, fără o înscriere prealabilă.

Vaccinarea este un act voluntar, trebuie să fie un demers informat și este gratuită.