Excelenţa Sa, Alexei Ţurcan, Consulul General al Republicii Moldova la Iaşi,a întreprins astăzi o vizită la Instituția Prefectului – județul Bacău

În contextul organizării alegerilor prezidențiale în Republica Moldova, ce vor avea loc în data de 1 noiembrie 2020, Excelenţa Sa, Alexei Ţurcan, Consulul General al Republicii Moldova la Iaşi,a întreprins o vizită la Instituția Prefectului – județul Bacău, unde s-a întâlnit cu prefectul Sorin Ailenei, subprefecții Narcis Jitaru și Dragoș Emil Dragu și chestorul Vasile Oprișan, inspectorul șef al Inspectoratului de Poliție Județean Bacău.

Discuțiile purtate au vizat, în principal, aspectele privind organizarea eficientă a scrutinului  electoral, în vederea amenajării și dotării spațiului destinat desfășurării  corecte și în siguranță a procesului de vot pentru cetățenii cu drept de vot de pe teritoriul județului Bacău, cu respectarea prevederilor legale electorale, dar și a măsurilor de protecție pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID 19.

Totodată, au fost discutate și analizate oportunitățile privind continuarea acțiunilor de cooperare și colaborare pentru dezvoltarea  economică, socială, culturală, spirituală, atât pentru bacăuani, cât și pentru cetățenii din Republica Moldova. Accentul a fost pus pe încurajarea proiectelor de educație, turism, transport aerian și pentru valorificarea forței de muncă din cele două zone de pe ambele maluri ale Prutului.

„Dată fiind similitudinea sau chiar identitatea ca spiritualitate a românilor de pe ambele maluri ale Prutului, consider oportună valorificarea tuturor posibilităților de cooperare care să aducă plus valoare.” A declarat prefectul județului Bacău.

„Apreciem cooperarea excelentă între instituțiile noastre de-a lungul timpului și mă bucur să găsesc o nouă echipă deschisă colaborării”, a apreciat Excelența Sa, Consulul General al Republicii Moldova la Iaşi.