Evaluarea activităților derulate în anul 2019 de Departamentul pentru Situații de Urgență și structurile aflate în coordonare

Prefectul Liviu Alexandru Miroseanu a participat astăzi 21.02.2020, de la ora 12.00, alături de membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bacău, la Evaluarea activităților derulate în anul 2019 de Departamentul pentru Situații de Urgență și structurile aflate în coordonare.
Ședința s-a desfășurat în sistem video-conferință, debutând cu intonarea imnului național și păstrarea unui moment de reculegere pentru eroii cazuti la datorie.
În prezentarea activităților realizate anul trecut, secretarul de stat al M.A.I., Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, a menționat proiectul de modificare legislativă a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 21 din 2004 privind Sistemul National de Management pentru Situații de Urgență, pentru eficientizarea acestuia, precum și înființarea și darea în funcțiune a Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD) Bacău.
De asemenea, au fost adresate mulțumiri prefecților și instituțiilor prefectului pentru implicarea promptă și deosebit de eficienta în soluționarea tuturor situațiilor care au presupus concentrare de forțe și mijloace de intervenție pentru protecția cetățenilor, cu acțiune în sistem integrat.
Sistemul Național de Management pentru Situații de Urgență s-a îmbunătățit substanțial și continuă demersurile de eficientizare.