edința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bacău, astăzi, 22 februarie, pentru stabilirea măsurilor specifice avertizării meteo cod portocaliu

Date fiind prognozele meteorologice de înăsprire a vremii pentru următoarea perioadă, prefectul Liviu Alexandru Miroșeanu a convocat astăzi, 22.02.2020, de la ora 14:00, ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bacău.
În ședință au fost analizate condițiile meteo din următoarea perioadă, respectiv cod portocaliu (ninsori si viscol) pentru perioada 23.02.2020, ora 20:00 – 24.02.2020, ora 18:00 și au fost stabilite masuri preventive pentru protecția cetățenilor și asigurarea traficului rutier în condiții normale pe drumurile de pe raza județului Bacău.
„Pe perioada codului portocaliu se va asigura permanența la primăriile din zona vizată de avertizare, se va utiliza material antiderapant și sunt pregătite utilaje și resursele umane pentru degajarea zăpezii, dirijarea circulației și intervenții operative, dacă și acolo unde situația impune aceste acțiuni. Cetățenii sunt rugați să se asigure de starea drumurilor și de condițiile meteorologice, echipandu-se adecvat pentru a evita accidentele de orice fel. Centrul de coordonare și conducere a intervenției este activ, vom monitoriza permanent evoluția fenomenelor meteorologice și vom acționa corespunzător necesitatilor”, a declarat prefectul Liviu Alexandru Miroșeanu.