Conducerea Instituției Prefectului – județul Bacău reprezentată de subprefecții Narcis Jitaru și Dragoș Emil Dragu a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții CNAIR în cadrul proiectului de realizare a drumului expres Bacău -Piatra Neamț

Astăzi, 15 octombrie 2020, de la ora 14.30, în sala mică de ședințe a Palatului Administrativ,  conducerea Instituției Prefectului – județul Bacău reprezentată de subprefecții Narcis Jitaru și Dragoș Emil Dragu a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții CNAIR(Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere) în cadrul proiectului de realizare a  drumului expres Bacău -Piatra Neamț.

Discuțiile au avut în vedere o analiză a variantelor propuse pentru alegerea alternativei optime de traseu, în scopul elaborării și realizării studiului de fezabilitate pentru acest obiectiv, fiind invitați să participe toți factorii interesați de pe raza județului, autorități și instituții implicate în procesul de aprobare și avizare a proiectului.

Proiectul face parte din strategia de implementare la nivel național pentru drumul expres cu denumirea generică „Moldavia Expres, indicativ DX5A, cuprins în Master Planul General de Transport al României, fiind cofinanâat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

„A fost o primă întâlnire într-un proiect de interes local și național. Discuțiile au avut în vedere o analiză a variantelor propuse pentru alegerea alternativei optime de traseu, în scopul elaborării și realizării studiului de fezabilitate pentru acest obiectiv, fiind invitați să participe toți factorii interesați de pe raza județului, autorități și instituții implicate în procesul de aprobare și avizare a proiectului. Ne dorim o bună colaborare pentru eficientizarea derulării activităților necesare realizării proiectului”, a precizat subprefectul Narcis Jitaru.