Comunicat de presă – Vizita domnului ministru al Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Atilla în județul Bacău

ℹ️Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a efectuat, la invitația Instituției Prefectului o vizită de lucru în județul Bacău. Agenda a inclus discuții cu prefectul Leonard Bulai, subprefecții Tudorița Lungu și Narcis Jitaru, președintele Consiliului Județean Bacău, domnul Valentin Ivancea, cu primarul Municipiului Bacău, domnul Lucian Daniel Stanciu Viziteu, cu primarii unităților administrativ-teritoriale din județ.
ℹ️Totodată, domnul ministru a vizitat șantierele de la Spitalul Județean Bacău și Spitalul Municipal de Urgență Moinești care beneficiază de investiții pentru renovarea spațiilor cu fonduri de la Compania Naționala de Investiții.
Tot prin CNI a fost finalizat și urmează sa fie recepționat un Așezământ cultural la Oituz. Toate aceste investiții se derulează în beneficiul populației județului Bacău.
ℹ️La acest moment, sunt în diverse faze de implementare, prin Compania Națională de Investiții, 20 de obiective în tot județul Bacău, cu o valoare de 128 de milioane de lei (infrastructura rutiera, investiții în spitale, așezăminte culturale și renovări de lăcașuri de cult, baze sportive).
Totodată, alte 21 de obiective sunt în curs de contractare, în valoare de 151 de milioane de lei, iar 50 de obiective de investiții sunt în curs de promovare.
ℹ️În Bacău, ministrul Dezvoltării a anunțat un program național prin care se va finanța construcția de creșe și reevaluarea prețurilor de vânzare a locuințelor ANL.
Ambele inițiative au drept scop încurajarea tinerilor și oferirea unui sprijin familiilor.
În același timp, primarii din județul Bacău au fost încurajați să pregătească proiecte pentru a atrage banii europeni care vor veni prin PNRR.
Vizita domnului ministru s-a încheiat în comuna Ghimeș – Făget.