Comunicat de presă: Rezultatele Maratonului de vaccinare din weekendul 22-23 mai 2021

În cele două zile ale Maratonului vaccinării care s-a desfășurat în Piața Tricolorului din municipiul Bacău au fost vaccinate 683 de persoane (285 în prima zi și 398 în a doua zi).
365 persoane au ales imunizarea cu serul Johnson&Johnson și 318 cu Pfizer.

Sprijinul acordat echipelor de vaccinare de către Poliția Locală, Jandarmerie, ISU și Crucea Roșie a fost semnificativ.
Le mulțumim și sponsorilor care au sprijinit logistic organizarea acestui eveniment și care au contribuit astfel la succesul său (Arena Mall, Simba Invest, Aqua Carpatica, Moraru Anca Bacău).
Atmosfera a fost completată de copiii și tinerii de la numeroase trupe din Bacău care au urcat pe scena pusă la dispoziție gratuit de Direct Sound.
Industria Horeca din Bacău a sprijinit deasemenea desfășurarea Maratonului.

În acest weekend au avut loc și acțiuni de vaccinare în județul Bacău, cu echipe mobile, la Rachitoasa, Izvorul Berheciului, Dămienești, Prăjești. La Gura Văii și Ștefan cel Mare a avut loc o acțiune de vaccinare „din poartă în poartă” cu sprijinul Asistenților medicali Comunitari din localitățile respective și cu participarea coordonatorului din cadrul Direcției de Sănătate Publică Bacău.

„Este evident că acțiunea de vaccinare necesită implicarea tuturor factorilor de decizie și a autorităților, iar atingerea țintelor propuse depinde de fiecare om imunizat. Dincolo de aceste evenimente punctuale care își dovedesc utilitatea, să nu uităm că toate centrele de vaccinare din județ funcționează în permanență și sunt disponibile toate serurile de pe piață. Dacă acum un an de zile așteptam nerăbdători apariția unui vaccin, acum suntem în situația de a putea alege și cred că este important să reținem acest aspect „, a declarat prefectul Leonard Bulai