Comunicat de presă

Prefectul județului Bacău, Leonard Bulai și subprefecții Tudorița Lungu și Narcis Jitaru au început o serie de vizite în comunele din județul Bacău. Scopul acestora este de a informa corect populația cu privire la accesibilitatea vaccinării antiCovid 19, nu doar în centrele de vaccinare deschise în tot județul, ci și direct în localitate, prin caravanele mobile.
Ieri, 25 mai 2021, prefectul și cei doi subprefecți au fost prezenți în Dofteana, cea mai mare comună din județ și la Oituz. La cele două întâlniri au participat medicii de familie, directori ai unităților de învățământ, reprezentanți ai cultelor, forțelor de ordine, asistenți medico-sanitari.
„Ne punem încrederea în formatorii de opinie că pot informa corect populația cu privire la procesul de vaccinare. La acest moment, toate serurile de pe piață sunt disponibile cetățenilor care doresc să se imunizeze. Acolo unde populația nu ajunge în centrele de vaccinare sau operatorii economici au angajați în număr mare care doresc vaccinarea, putem organiza caravane mobile. Pe de altă parte, ne dorim să fim parteneri ai medicilor de familie, prin intermediul cărora se poate administra serul Johnson&Johnson, al cărui avantaj este faptul că nu necesită rapel. Renunțarea la anumite restricții depinde de procentul de vaccinare, de aceea, facem eforturi pentru ca toți băcăuanii doritori să se vaccineze să poată face acest lucru”, a declarat prefectul județului, Leonard Bulai.
„Cred că fiecare dintre noi dorește să participe la un eveniment fericit, cum este o nuntă, sau regretă că a pierdut un prieten în fața acestei boli și nici nu a putut să își ia un ultim rămas bun. Revenirea la o viață normală, așa cum o cunoșteam, depinde de fiecare persoană care se vaccinează”, a transmis și subprefectul Tudorița Lungu.
Directorul Direcției de Sănătate Publică, dr.Mihaela Arim, a explicat celor prezenți beneficiile imunizării și disponibilitatea caravanelor mobile de a se deplasa în comunități și a răspuns întrebărilor cu argumente științifice și rezultate ale studiilor de specialitate.
„La acest moment, beneficiile vaccinării sunt clare. Vă dau un exemplu, dacă la început aveam focare în centrele de vârstnici, vaccinarea în rândul acestora a ajuns la 60 la sută, și nu ne mai confruntăm cu această problemă”, a explicat dr.Arim.
Primarii celor două localități, Ioan Bujor și Claudiu Petrișor, vor sprijini campania de informare în rândul cetățenilor și cu ajutorul acestora, cei care doresc să se vaccineze vor avea posibilitatea, direct în localitate.
Astfel de vizite sunt planificate în această săptămână în comunele Vultureni, Dealu Morii, Găiceana, Lipova, Plopana, Dămienești, Roșiori, Negri.