Comunicat de presă

Institutia Prefectului Județul Bacău face următoarele precizări:

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bacău, reunit în ședință duminică, 18 aprilie 2021, a constatat incidența ratei cumulate a cazurilor pe fiecare localitate, inclusiv municipiul Bacău.

În acest sens, precizăm că, potrivit Anexei la HCJSU nr.53/18.04.2021, următoarea reevaluare pentru municipiul Bacău va avea loc pe data de 02.05.2021, conform prevederilor alin. 2 din art. 15, Anexa 3 la H.G. nr. 432/2021.

Până la acea dată, se aplică măsurile prevăzute de HG 432/08.04.2021, în sensul că activitățile în interiorul restaurantelor sau evenimentele cu public, în interior, sunt suspendate pentru următoarele 14 zile, până la reevaluare.

Solicităm persoanelor juridice din domeniile menționate, care intră sub incidența acestor prevederi, să se conformeze, în caz contrar riscând suspendarea autorizației de funcționare. Acest lucru a fost deja dispus pentru societățile care au decis pe cont propriu să redeschidă activitatea, fără a tine cont de hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bacău.

Măsurile sunt valabile și pentru instituțiile de cultură sau organizatorii de spectacole.

Același apel îl adresăm și cetățenilor, de a respecta în continuare măsurile dispuse de Ministerul Sănătății.

Atașăm anexa la Hotărârea CJSU Bacău nr. 53/18.04.2021 pentru a vedea calendarul la care se va face reevaluarea pentru fiecare dintre localitățile vizate.