Comunicat de presă

În săptămâna 12-16 aprilie 2021, în județul Bacău s-au înregistrat 414 de noi cazuri de Covid 19, în scădere față de săptămâna precedentă.
În același timp, numărul pacienților internați în spitale a oscilat între 289, cifră înregistrată luni, 12 aprilie 2021 și 277, cifră înregistrată vineri, 16 aprilie 2021.

În campania de vaccinare anti Covid 19, în județul Bacău au fost administrate până la data de 8 aprilie 2021, 72.463 de doze de vaccin.

Potrivit legislației în vigoare, în localitățile unde rata depășește 4 la mie, cetățenii pot părăsi locuința /gospodăria până la ora 20.00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Activitatea economică, în aceleași localități, este permisă până la orele 18.00, tot pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Restricțiile se vor ridica atunci când rata de infectare ajunge sub pragul de 3,5 la mia de locuitori.
În localitățile Beresti Bistrița, Gârleni, Hemeiuș și Itești se aplică aceste măsuri.

Prefectul județului, Leonard Bulai, a convocat în această săptămână o întâlnire cu primarii localităților în care rata de incidență depășește 4 la mie, solicitând măsuri concrete, susținute, care să conducă la scăderea numărului de infectări.
În același timp, la întâlnirea cu medicii de familie, a susținut importanța contribuției lor la campania de vaccinare, motiv pentru care și-a manifestat disponibilitatea pentru a-i sprijini, sub orice formă consideră necesar.