Comunicat de presă

Având în vedere tragicul accident rutier din week-endul trecut, de pe raza comunei Filipești, soldat cu decesul a trei persoane și rănirea altor doi pasageri, dorim să luăm toate măsurile necesare pentru creșterea siguranței traficului rutier, atât pe DN 2- E 85, cât și pe celelalte sectoare de drum public de la nivelul întregului județ.
În acest sens, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniu, vom intensifica activitățile pentru un județ mai sigur.
Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Bacău a dispus deja intensificarea acțiunilor pentru prevenirea și combaterea accidentelor și implicit, creșterea siguranței traficului rutier.
Astfel, în primele trei luni ale acestui an, ca urmare a prezenței polițiștilor pe acel sector de drum, au fost aplicate peste 2. 000 de sancțiuni contravenționale, au fost reținute peste 400 de permise de conducere, retrase 71 de certificate de înmatriculare și constatate 18 infracțiuni.
Solicităm sprijinul cetățenilor în demersurile noastre prin adoptarea unei conduite preventive în trafic, prin conștientizarea de către toți participanții la traficul rutier asupra riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație.