Comunicat de presă

✅Instituția Prefectului județului Bacău a găzduit astăzi conferința de lansare a proiectului ONCOPREV, o caravană mobilă care va ajunge în municipiul Bacău pe 29 septembrie. Concret, băcăuancele (cu vârste cuprinse între 25 și 64 de ani) se vor putea testa pentru depistarea cancerului de col uterin.
Testarea va fi absolut gratuită și destinată și persoanelor care nu au asigurare medicală .
Persoanele la care apar suspiciuni vor continua investigațiile și tratamentul absolut gratuit.
✅Înscrierile se fac la numărul de telefon: 0372-777-859, prin email la adresa: contact@dasbacau.ro sau prin adresare la medicul de familie.
„Îi mulțumesc primarului Lucian Daniel Stanciu Viziteu și directorului DAS Bacău, Carmen Vasluianu pentru implicare, lui Ionuț Măriuței pentru că a facilitat aducerea acestui proiect în Bacău și doamnelor dr.Geta Drăghici și Ana Groza, consilier local, care au adus argumente și statistici menite să convingă cât mai multe femei să vină la testare. Sunt și eu părinte de fete și cred că prevenția este o „armă” sigură, de aceea mă ucur că acest proiect va fi implementat și în Bacău”, a declarat prefectul Leonard Bulai.
✅Proiectul este cofinanțat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020. Este derulat de către Institutul Regional de Oncologie din Iași împreună cu Fundația Enable și cu sprijinul autorităților locale: Primăria Municipiului Bacău, Instituția Prefectului și Direcția de Asistență Socială Bacău.
✅Caravana va fi amplasată în fața Prefecturii Bacău.