Comunicat de presă

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat astăzi, 4 august 2021, recepția la terminarea lucrărilor și pentru brațul nordic (legătura cu Piatra Neamț) al variantei ocolitoare a municipiului Bacău. Concomitent, circulația a fost deschisă și pe acest tronson, după ce precedentele sectoare de drum au fost inaugurate în 2020.
Practic, lucrările la varianta ocolitoare s-au încheiat înainte de termenul fixat prin contract, adică ianuarie 2022.
Varianta ocolitoare Bacău are în total 30,8 km, dintre care 16,2 km sunt la profil de autostradă și include 7 poduri, 9 pasaje, 1 nod rutier.
„Este un proiect așteptat îndelung de băcăuani, iar închiderea lucrărilor înainte de termenul contractual, se datorează în primul rând unui constructor serios, iar în al doilea rând, faptului că Guvernul a înțeles că acest proiect este unul prioritar și a făcut plățile la timp”, a declarat prefectul Leonard Bulai.
CNAIR a semnat pe 22 decembrie 2018 contractul pentru proiectarea şi execuţia Centurii Bacău cu constructorul român Dorinel Umbrărescu. Cu o valoare de 668,3 milioane lei fără TVA, contractul cuprindea 6 luni perioadă de proiectare, 30 luni perioadă de execuție a lucrărilor și o perioadă de garanție de 84 de luni.
Activitățile de construcție pe șantierul VO Bacău au început în data de 8 martie 2019, cu aproximativ 3 luni mai devreme decât prevedea contractul semnat cu CNAIR.