Comunicat de presă

Instituția Prefectului județul Bacău a luat la cunoștință de hotărârea Consiliului Local Bacău, aprobată în ședința extraordinară ce a avut loc în data de 19.07.2021.
Consilierii locali au votat modificarea propusă de aparatul de specialitate al Primăriei Bacău cu privire la HCL 111/2021.
De această dată, prin îndreptare, bugetul poate fi în final operat (au fost efectuate câteva zeci de modificări).
„Așa cum am anunțat deja, dacă noua hotărâre a trecut de votul majorității și este respectată legislația, nu văd nici un motiv pentru care instituția pe care o conduc să formuleze recurs. De altfel, am semnat adresa prin care informez Tribunalul Bacău că din acest moment, instituția renunță la dreptul de a formula recurs.
Primăria Bacău urmează să funcționeze normal, fără riscul de a întrerupe furnizarea unor servicii publice sau derularea unor contracte și de a nu se plăti salarii.
De la bun început, această acțiune în instanță a avut menirea de a verifica respectarea legalității actului administrativ.
În același timp, vreau să subliniez faptul că nu sunt de acord cu argumentele reținute de instanța de judecată în motivare, deși respect decizia luată.
Pentru că au curs mesaje de tot felul în spațiul public, vă invit să citiți integral motivarea.
Le mulțumesc consilierilor locali care au reușit să ajungă la un consens și au înțeles să voteze un buget care să poată fi operat în beneficiul băcăuanilor. Cei care se constituie în acest moment în opoziție au înțeles să servească, în continuare, unor grupuri de interese obscure”, a declarat prefectul Leonard Bulai.

ANEXA – Hotărâre de CL Bacău