Comunicat

Prefectul Leonard Bulai a efectuat miercuri, 2 iunie 2021, o vizită de lucru pe șantierul Variantei ocolitoare a municipiului Bacău.
Din discuțiile purtate cu reprezentanții constructorului, în acest moment, se lucrează la rigole, terasamente, trasarea marcajelor rutiere, sistemele de siguranță, urmând ca pe unele porțiuni de drum să fie turnat și stratul de uzură.
„Stadiul în care se află la acest moment șantierul cred că ne îndreptățește să credem că lucrările vor fi încheiate în circa două luni, ceea ce este oricum înainte de termenul asumat prin contract, adică ianuarie 2022. Cred că s-a lucrat exemplar, mobilizarea constructorului a fost foarte bună și consider că traficul se va îmbunătăți semnificativ odată cu deschiderea ultimelor porțiuni de drum”, a declarat prefectul Leonard Bulai.
Acesta a primit asigurări și că până în prezent, toate plățile au fost făcute către constructor.
Lungimea totală a variantei de ocolire a municipiului Bacău este de 30,843 kilometri, dintre care 16 kilometri sunt la profil de autostradă. Proiectul a presupus construirea a 7 poduri, 8 pasaje, 1 nod rutier, 7 intersecții de tip girații și o parcare.
Sursa de finanțare o reprezintă fondurile europene nerambursabile.