Comunicat de presă

Astăzi, 14.04.2021, Instituția Prefectului Județul Bacău a organizat o întâlnire de lucru cu președinții Asociației Medicilor de Familie Bacău, Dr. Marilena Căliman și Dr. Cătălin Andriescu, Casei Județene de Asigurări de Sănătate, domnul Marius Savin, directorul Direcției de Sănătate Publică, dr. Mihaela Arim, cu privire la campania de vaccinare anti Covid 19 care se va derula în cabinetele medicilor de familie.

În acest sens, discuțiile au vizat modalitatea prin care Instituția Prefectului Bacău poate sprijini acest demers, în special în mediul rural. La acest moment, doar 25 la sută dintre medicii de familie din județul Bacău și-au manifestat disponibilitatea de a administra serul prin cabinetele proprii (procent situat în media națională). Concret, doar 63 de medici de familie din județul Bacău și-au exprimat un acord de principiu pentru implicarea în campania de vaccinare și doar 24 sunt din mediul rural.

Pentru a crește numărul medicilor de familie, dar și a potențialilor beneficiari ai campaniei de vaccinare, Instituția Prefectului va sprijini medicii de familie în identificarea unor soluții pentru realizarea circuitelor necesare vaccinării și asigurarea materialelor necesare. În același timp, va prelua sesizările privind legislația care specifică în ce condiții se va face vaccinarea în cabinete, pentru a aduce îmbunătățiri și astfel, pentru a încuraja o mai mare implicare a cadrelor medicale.

„Apreciez efortul pe care medicii de familie l-au făcut în tot anul care a trecut de la declanșarea pandemiei, atât pentru a prelua pacienții cu afecțiuni cronice, cât și pe cei cu simptomatologie Covid 19. Este un efort substanțial pe care cadrele medicale l-au făcut, tocmai de aceea, doresc să vin în sprijinul lor cât mai mult și în perspectiva derulării campaniei de vaccinare. Cred că este un moment în care autoritățile trebuie să pună umărul la succesul acestui demers, cu acțiuni concrete”, a declarat prefectul Leonard Bulai.