Comunicat

Prefectul Leonard Bulai și subprefectul Tudorița Lungu au găzduit astăzi, la sediul instituției, o întâlnire de lucru privind drumul expres Bacău Piatra Neamț, aflat în faza de proiectare.
Alături de reprezentanții Companiei de Drumuri, titular de proiect, au fost astăzi și primarii unităților administrativ-teritoriale pe raza cărora va trece drumul, respectiv Blagesti, Berești Bistrița, Racova, Saucesti și Itești.
Proiectantul a finalizat Analiza multicriteriala de traseu, iar întâlnirea a fost pentru a discuta despre eventualele probleme întâlnite, constrângerile legate de proiect și cum ar putea fi depășite.
CNAIR definește construirea acestui drum ca fiind de importanța strategica națională.
Drumul expres Piatra-Neamţ – Bacău ar urma să aibă aproximativ 61 de kilometri, va avea două benzi de mers pe fiecare sens şi nu va trece prin localităţi.
Durata contractului pentru elaborarea studiului de fezabilitate, semnat în 2019, este de 18 luni, din care 14 luni pentru finalizarea Studiului de fezabilitate. Celelalte 4 luni sunt alocate pentru asistență tehnică acordată Beneficiarului, în vederea pregătirii documentației de atribuire a contractului de lucrări și pentru depunerea și aprobarea aplicației de finanțare.
„Vorbim despre un proiect benefic pentru locuitorii ambelor județe, dar și pentru cei care vor tranzita zona noastră, tocmai de aceea, cu fiecare astfel de întâlnire de lucru, suntem mai aproape de momentul în care vor începe efectiv lucrările”, a declarat prefectul Leonard Bulai.