Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din Bacău a actualizat astăzi, 11 septembrie 2020, scenariile după care unitățile de învățământ preuniversitar vor funcționa în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor determinate de virusul SARS CoV-2 în anul școlar 2020-2021

Prefectul județului Bacău, Sorin Ailenei, a convocat o nouă ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (C.J.S.U.) astăzi, 11 septembrie 2020, ce s-a desfășurat cu începere de la ora 13.30, în sistem audio-conferință.

În cadrul ședinței au fost analizate ultimele propuneri ale consiliilor de administrație ale unităților de învățământ preuniversitar din județul Bacău privind scenariile după care se vor desfășura activitățile didactice în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor determinate de virusul SARS CoV-2, în conformitate cu prevederile Ordinului Comun MEC/MS nr. 5487/1494/2020.

Prin Hotărârea nr. 26/2020 a  C.J.S.U. Bacău, au fost actualizate scenariile după care se vor desfășura, în anul școlar 2020-2021, activitățile didactice în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Bacău, avizate de Inspectoratul Școlar Județean Bacău și Direcția de Sănătate Publică Bacău. Scenariile pot fi vizualizate accesând pagina oficială de internet a Instituției Prefectului – județul Bacău (https://bc.prefectura.mai.gov.ro/informare-publica-covid-19/), a Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Mr. Ctin Ene”, Direcției de Sănătate Publică  și a Inspectoratului Școlar Județean Bacău.

Scenariile de funcționare pentru unitățile de învățământ preuniversitar din județul Bacău intră în vigoare din 14 septembrie 2020 și se vor actualiza săptămânal, in fiecare zi de joi, sau ori de câte ori este nevoie, în funcție de situația epidemiologică la nivelul fiecărei localități.