Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău a adoptat măsuri pentru diminuarea efectelor negative ale fenomenului de caniculă pe teritoriul județului Bacău și pentru diminuarea potențialelor efecte negative ale fenomenului de secetă

Joi, 20 iunie 2024, prefectul județului Bacău, domnul Claudiu-Augustin Ilișanu, a convocat şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Pe ordinea de zi a ședinței au fost incluse Planurile de măsuri pentru diminuarea efectelor negative ale fenomenului de caniculă pe teritoriul județului Bacău și pentru diminuarea potențialelor efecte negative ale fenomenului de secetă.

În cadrul şedinţei au fost adoptate planurile de măsuri și Hotărârea privind identificarea și adoptarea măsurilor și acțiunilor de combatere a efectelor cauzate de creșterile de temperatură.

​Prefectul Claudiu-Augustin Ilișanu a subliniat faptul că au fost transmise atenționări privind gestionarea acestor situaţii către toate unităţile administrativ teritoriale din judeţul Bacău şi a solicitat primarilor din judeţ să pună în aplicare Planurile de măsuri la nivel local.