Campanie de vaccinare cu echipa mobila in 6 comune ale judetului Bacau. Activitatea este in plina desfasurare, in paralel cu „Maratonul vaccinarii” din centrul Bacaului

La nivelul judetului Bacău au fost desfășurate si continua a se desfasura acțiuni de vaccinare cu echipe mobile.
In comuna Rachitoasa au fost vaccinate 57 de persoane, inclusiv cu a doua doza, iar in Izvorul Berheciului au fost vaccinate 60 de persoane, cu vaccin Moderna, prin echipa mobila care aparține Sp. Militar Focșani, jud Vrancea.
Au mai fost vaccinate cu prima doza 40 de persoane in localitatea Damienesti si 122 de persoane in localitatea Prăjești.
De asemenea, sambata, 22 mai, s-a desfășurat  în localitățile Gura Văii și Ștefan cel Mare o acțiune de vaccinare „din poartă în poartă” cu sprijinul Asistenților medicali Comunitari din localitățile respective și cu participarea coordonatorului din cadrul Directiei de Sanatate Publica Bacau. Beneficiarii acestei actiuni în cele doua localități sunt in numar de 33 de persoane, carora li s-a administrat vaccin  Pfizer.
Activitatea se desfasoara cu echipe mobile constituite la nivel judetean, cu sprijinul Directiei de Sanatate Publica Bacau si al structurilor judetene ale Ministerului Afacerilor Interne, sub coordonarea Institutiei Prefectului – judetul Bacau.