Astăzi, în Sala Mare a Palatului Administrativ, împreună cu domnul subprefect Paul Claudiu Cotîrleț și domnul Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău am primit vizita Excelenței Sale, domnul Marco Giungi, Ambasadorul Italiei la București

Astăzi, în Sala Mare a Palatului Administrativ, împreună cu domnul subprefect Paul Claudiu Cotîrleț și domnul Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău am primit vizita Excelenței Sale, domnul Marco Giungi, Ambasadorul Italiei la București.

Delegația Italiană a fost formată din reprezentanții Sistemului Italia în România, respectiv:
– Dna Nicoletta Fioroni, Responsabila Biroului Economic și Comercial al Ambasadei;
– Dl. Massimo Gelmetti, Atașat al Ambasadei;
– Dl. Filippo Petz, Directorul Agenției ICE București;
– Dl. Roberto Musneci, Președintele Camerei de Comerț Italiene pentru România;
– Dl. Giovanni Pometti, Secretar General al Camerei de Comerț Italiene pentru România;
– Dl. Giovanni Villabruna, Președinte Confindustria România;
– Dl. Rocco Ferri, Director General Confindustria România.

După o scurtă prezentare a județului Bacău, am subliniat demersurile care se fac în prezent, astfel încât Bacăul să devină centrul comercial al Regiunii Moldova, cu referire la autostrada Iași – Bacău – Brașov, precum și la Șoseaua de centură a municipiului Bacău. În acest fel, Bacăul poate deveni nodul comercial ce va lega Moldova de Ardeal.

S-au purtat discuții referitoare și la piața forței de muncă, la acțiunile întreprinse la nivelul județului Bacău, în sensul coroborării nevoilor de pe piața forței de muncă cu un curriculum școlar (existând anterior demersuri comune ale Instituției Prefectului și Inspectoratului Școlar Județean Bacău în acest sens).

Un alt subiect atins a fost cel legat de diaspora românească, delegația italiană manifestând un interes deosebit în acest sens. Instituția Prefectului va veni întotdeauna în sprijinul românilor de pretutindeni.