Astăzi am participat la semnarea contractului de furnizare a celui de-al doilea accelerator de particule care va functiona la secția de Radioterapie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bacău

Astăzi am participat la #SEMNAREA contractului de furnizare a celui de-al doilea accelerator de particule care va functiona la secția de Radioterapie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bacău. Este o #investiție de aproximativ 3,5 milioane de euro pentru care premierul României, doamna Viorica Dăncilă, și-a luat angajamentul – la vizita din iulie în Bacău – să o susțină la nivel guvernamental, prin Ministerul Sănătății.
Proiectul sprijinit de Guvern vine în completarea acceleratorului aflat deja în funcțiune, rod al unei investiții anterioare finanțate tot de Guvernul României și construite prin intermediul Companiei Naționale de Investiții.
Cel de-al doilea #accelerator va asigura continuitate în furnizarea serviciilor medicale, în situații de mentenanță sau posibile defecțiuni. Astfel, #pacienții vor beneficia de servicii medicale neîntrerupte în lupta cu această maladie necruțătoare.
#Întotal, 10 milioane de euro alocați de Guvernul României în decursul a trei ani, pentru asigurarea serviciilor medicale în acest domeniu atât de necesar pentru pacienți.