Astăzi, 11 decembrie 2019, s-a desfășurat festivitatea de învestire în funcția de prefect al județului Bacău a domnului Liviu Alexandru Miroșeanu, sub conducerea Prim-ministrului Guvernului României, domnul Ludovic Orban și cu participarea ministrului afacerilor interne, domnul Ion-Marcel Vela, în sistem videoconferință

Astăzi, 11 decembrie 2019, de la ora 16.30, la sala mică a Palatului Administrativ Bacău s-a desfășurat festivitatea de învestire în funcția de prefect a domnului Liviu Alexandru Miroșeanu, sub conducerea Prim-ministrului Guvernului României, domnul Ludovic Orban și cu participarea ministrului afacerilor interne, domnul Ion-Marcel Vela, în sistem videoconferință

Evenimentul este prilejuit de emiterea Hotărârii de Guvern nr. 856 din 10 decembrie 2019 privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Bacău de către domnul Ivancea Valentin și a Hotărârii de Guvern nr. 885 din 10 decembrie 2019 privind exercitarea, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Bacău de către domnul Miroșeanu Liviu Alexandru

Totodată, prin Hotărârea nr. 897 din 10 decembrie 2019, domnul Cotârleț Paul-Claudiu încetează să exercite funcția de subprefect al județului Bacău.

Domnul Valentin Ivancea, în calitatea sa de prefect, a mulțumit tuturor colaboratorilor și a transmis mult succes noului prefect în funcție:

„A fost o onoare și un privilegiu să fiu prefectul județului Bacău.

Am jurat că respect legea și am facut-o.

Am jurat că-mi pun priceperea în slujba cetățeanului și am făcut-o.

Față de colegii alături de care am lucrat am tot respectul. A fost un privilegiu să fiu alături de dumneavoastră și dumneavoastră alături de mine. Sunt onorat astăzi să îi predau mandatul domnului prefect. Mă bucur și îl felicit sincer. Sunt convins că va face o treabă bună pentru cetățeni”.

Noul prefect în funcție, domnul Liviu Alexandru Miroșeanu, s-a adresat înregului auditoriu la finalul ceremoniei de învestire:

„E o onoare pentru mine să fiu numit în funcția de prefect de către Guvernul Ludovic Orban, într-o perioadă extrem de dificilă din punct de vedere politic, economic și administrativ. Mulțumesc Guvernului României pentru încredere și pentru învestitură și vă asigur că voi pune toată priceperea mea în respectarea tuturor obiectivelor și strategiilor din Programul de guvernare și voi reprezenta Instituția Prefectului – județul Bacău cu maximă responsabilitate și eficiență.

Sunt convins că voi avea o colaborare bună cu autoritățile administrației publice locale și, împreună, să avem o activitate bazată pe principii foarte clare și anume: respectarea legii, celeritate în luarea deciziilor, îndreptarea actului administrativ către societate și către cetățean.

Îmi doresc un parteneriat activ cu societatea civilă și voi pune toată priceperea mea în rezolvarea problemelor identificate și în eficientizarea activității instituției prefectului în acest sens. Voi susține toate măsurile care pot genera creștere economică pentru județul Bacău și voi crea cadrul necesar pentru dezvoltarea mediului de afaceri, ca premisă pentru asigurarea stabilității economice și creștere economică sustenabilă.

Vă garantez transparență totală a actului administrativ și îmi doresc o relație foarte bună cu mass-media pentru o mai bună reprezentare a instituției prefectului și a informațiilor de interes public.

Voi fi preocupat în permanență de dezvoltarea economică a județului Bacău, atât din punct de vedere regional cât și din punct de vedere zonal, respectiv dezvoltarea infrastructurii, alocarea resurselor, ținându-se cont de specificitatea județului Bacău, cu o activitate preponderent agricolă în partea de est a județului, către zona de turism și exploatarea lemnului, în condiții legale, în partea de vest a județului.

În următoarea perioadă voi face o analiză a județului Bacău și voi stabili o listă de priorități, după care vom da drumul la treabă.

În încheiere, vă asigur de întreaga mea deschiderepentru aplicarea legii, respectarea ordinii și a interesului cetățenilor județului Bacău.

Vă mulțumesc foarte mult”.