Apel la calm și solidaritate pentru a învinge în lupta cu virusul

Dragi băcăuani,

Vă reamintesc că dreptul la libertate este al tuturor. La fel și dreptul la sănătate.

Suntem liberi în măsura în care nu încălcăm libertatea și drepturile celorlalți.

Manifestările unora dintre noi nu trebuie să afecteze ceilalți cetățeni, cu atât mai mult bolnavii aflați în spitale, care au nevoie de tot sprijinul și toată îngrijirea.

Suntem cu toții de aceeași parte într-o luptă cu un dușman nevăzut. Scopul nostru, al tuturor este protecția în fața unui virus puternic.

De aceea, fac apel la solidaritate pentru a trece împreună peste această pandemie și pentru a contribui, prin respectarea măsurilor de siguranță sanitară, la încetinirea gradului de răspândire a virusului.

Este nevoie mai mult ca niciodată să ne păstrăm calmul și să susținem medicii, asistenții şi pe ceilalți profesioniști pentru a câștiga lupta cu noul coronavirus, mai ales acum, când spitalele sunt foarte aglomerate.

Știm cu toții că este o perioadă extrem de grea, cu toții suntem stresați și am obosit, dar trebuie să înțelegem că respectarea măsurilor sanitare și vaccinarea sunt singurele noastre șanse pentru a reveni cât mai repede la normal. În acest sens, o veste bună este că, din luna aprilie, va crește capacitatea de vaccinare.

Vă reamintesc faptul că măsurile stabilite urmăresc să salveze vieți și să ne protejeze! Ele nu sunt un atac la libertate!

Fără respectarea legii de către noi toți, fără calm și echilibru din partea tuturor, nu vom putea învinge în lupta pentru sănătate, pentru viață.

Prin urmare, le mulțumesc celor care au înțeles că respectarea legilor este absolut necesară, chiar și pe perioada desfășurării protestelor, şi vă invit pe toți să ne ajutăm reiproc să avem un județ şi, implicit, o țară mai sănătoasă!

Leonard Ioan Bulai

Prefectul județului Bacău