Vizită la șantierul variantei ocolitoare a municipiului Bacău

În după-amiaza zilei de 5 martie 2020, ministrul transporturilor Lucian Nicolae Bode, alături de prefectul Liviu Miroșeanu, de deputatul Ionel Palăr, senatorul Viorel Ilie, secretarul de stat Claudiu Năstasă, vicepreşedinte al Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului, preşedintele Consiliului Judeţean Sorin Braşoveanu, deputatul Lucian Şova, europarlamentarul Dragoş Benea și de alte oficialități ale județului Bacău, a efectuat o vizită la șantierul variantei ocolitoare a municipiului Bacău.
În acest context, ministrul transporturilor a discutat cu constructorul și a verificat modul în care se lucrează, precum și stadiul în care se află acest obiectiv. În urma vizitei, ministrul Lucian Nicolae Bode s-a arătat mulțumit de ritmul lucrărilor.
„Nu puteam și nu voi trece niciodată prin Bacău fără să nu vizitez obiective importante pentru infrastructura din Moldova, din județul Bacău cu atât mai mult. Cum spuneam… centura noastră, centura României pentru că […] noi venim, plecăm…lucrurile acestea rămân după noi. Fiecare proiect de infrastructură își are rolul său. Eu nu văd aceste proiecte (autostrăzile A8 și A13 – n.n.) […] că se concurează unul pe celălalt. Aceste proiecte sunt complementare! Ele trebuie dezvoltate într-un ansamblu, astfel încât să putem să legăm Moldova de celelalte regiuni, să legăm România de Uniunea Europeană, cu toate consecințele care decurg de aici. […] Eu (în calitate de ministru – n.n.) continui ceea ce au început bun alții, deblochez ce-i blocat și dau drumul la obiective noi.”, a declarat ministrul transporturilor Lucian Nicolae Bode.
La rândul său, prefectul Liviu Miroșeanu a ținut să sublinieze faptul că „centura ocolitoare a Bacăului este un proiect important pentru guvernul pe care îl reprezint, așa cum a precizat și domnul ministru Lucian Nicolae Bode. În acest sens, am colaborat și vom colabora în permanență cu constructorul și-l vom sprijini ori de câte ori va fi nevoie, astfel încât această centură să fie gata în timpul cel mai scurt. La momentul de față, am primit asigurări că, în condițiile unei evoluții favorabile a vremii, până la finalul lunii mai, vom putea circula pe breteaua de vest, cea spre Onești”.